OVER ONS

Over ons

Oprichter van OMKB is Gert Jan Teerling. Zoon van een ondernemende accountant, met hart voor zijn vak en hart voor MKB’ers. Hij kan als geen ander vertellen hoe het ooit begonnen is en waar OMKB anno nu voor staat!

Schoenendoos met administratie

“Mijn vader had vroeger een bloeiend accountancykantoor in de stad Groningen. Zo werd mijn liefde voor het vak al in mijn jonge jaren aangewakkerd. Ik volgde een opleiding als accountant en startte mijn loopbaan bij een kantoor in Hilversum. Daar kreeg ik de eerste dag een schoenendoos overhandigd met daarin een complete administratie…

Speciaal voor de MKB’er

Die schoenendoos vormde het begin van een enerverende carrière. Een carrière waarin ik leerde dat niet elke ondernemer zijn administratie piekfijn in orde heeft en dat je als accountant van grote waarde kunt zijn voor de complete bedrijfsvoering. Na een aantal uitstapjes naar accountantskantoren in Zwolle, Zeewolde en Nijverdal besloot ik in 2010 een eigen kantoor te beginnen in Meppel. Vanaf dat moment werkte ik met een duidelijke visie: MKB-ondernemers adviseren en méér zijn dan alleen de man die eens per jaar de cijfers regelt.

“De ondernemer bijstaan met raad en daad, niet alleen op boekhoudkundig gebied, maar vaak als businesscoach. Daar word ik blij van”.

In gesprek met de eigenaar zelf

Waarom ik juist koos voor het MKB? Omdat ik dan praat met de eigenaar zélf. ‘De bakker en de slager’ noem ik ze vaak voor het gemak. Dat spreekt me aan omdat deze ondernemers praten over hun eigen geld. Bij grotere bedrijven is dat vaak niet het geval. Dan praat je met aandeelhouders of managers; mensen die verantwoordelijk zijn voor andermans geld. Ik vind het geweldig om de ondernemer dingen te vertellen die hij nog niet weet, om echt van meerwaarde te kunnen zijn. Bovendien is het midden en kleinbedrijf geen dure accountant nodig. Ik zie nog te vaak cijfers van cliënten die jarenlang teveel hebben betaald bij hun voorgaande accountant. Wij kiezen er bewust voor om het anders te doen. En dat doen we niet alleen meer in Meppel, maar tegenwoordig ook in Achterveld en omringende plaatsen in Gelderland, Overijssel en Drente.

Één vaste prijs

We zijn graag duidelijk over de kosten. Daarom betaalt u bij ons altijd één vaste lage prijs voor uw persoonlijke MKB-adviesteam. Een team dat precies geschoold is om dátgene te doen wat voor u als MKB-er van belang is. We werken niet op basis van uurtje factuurtje; maar maken een vaste aanbieding voor het dienstenpakket dat u bij ons afneemt. En ook fijn om te weten: u bent bij ons voordeliger uit dan bij een accountantskantoor. Dat komt omdat we niet werken met tál van specialisten, maar met één overzichtelijk team dat gespecialiseerd is in MKB-boekhouding. Ons team bestaat hoofdzakelijk uit boekhouders of administratief medewerkers, aangestuurd en gecontroleerd door mij als accountant. En dankzij die eenvoudige en gestroomlijnde opzet bent u verzekerd van een eerlijke en duidelijke prijs!

Leuk, zo’n verhaal. Maar het is natuurlijk nog leuker om eens in het echt kennis te maken. Ik zou ook graag úw persoonlijke verhaal horen!

Hartelijke groet,

Gert Jan Teerling

Hebt u een vraag?

Voeg mijn onderstaande nummer toe aan uw telefoonlijst en stel mij uw vraag via Whatsapp.

06-50276077